The Promised Podcast

Gepubliceerd op: 18 maart 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De meeste mensen die weleens in Israël zijn geweest, weten dat het land zowel je hart kan verwarmen als je bloed kan laten koken – en meestal tegelijkertijd.
Allison Kaplan Sommer, Don Futterma en Noah Efron, de hosts van de wekelijkse Engelstalige podcast The Promised Land, herkennen dit in elk geval wel. De journalist, de professor en de ngo-medewerker wonen zelf in Israël en houden zielsveel van hun thuisland, al maakt alle chaos hen af en toe gek.
Elke week bespreken ze het laatste nieuws over de Israëlische politiek, cultuur en samenleving. Serieuze gesprekken worden afgewisseld met grappige weetjes en hippe muziek van de nieuwste Israëlische muzikanten en bands.

Eerdere afleveringen gingen onder andere over vrouwelijke mizrachi leiders, voormalige leden van de ultraorthodoxe gemeenschap die niet alleen hun ouders maar ook het hele land aanklagen, The Other Side of Israel (2015), geheel gewijd aan troostrijke Israëlische muziek, linkse anti-vaxxers, de Joodse 'Wonder Woman’ Gal Gadot en, passend bij de tijd van het Joodse jaar, The Dialectics of Dayenu (2020), waarin wordt besproken of het lied 'Dajenoe', dat we zingen tijdens de seder, ook kan gaan over het verschil tussen politiek links en rechts in Israël. 

Wie:
TLV1
Waar:
Online
Wanneer:
Wekelijks wordt een nieuwe podcast toegevoegd
Tijd:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.