Online: De faam van Fulds Jiddisje lied

Gepubliceerd op: 4 maart 2021

De Nederlands-Joodse zanger en liedjesschrijver Leo Fuld (1912-1997) maakte internationaal carrière als vertolker van het Jiddisje lied. De Nederlandse filmmaakster Netty van Hoorn maakte in 1993 de lange documentaire The International Singing Star Leo Fuld over de carrière en de levensgeschiedenis van "de koning van het Jiddisje lied", die tot op hoge leeftijd actief bleef.
Wat daarin nauwelijks aan de orde komt, is hoe er binnen de Nederlands-Joodse gemeenschap naar Leo Fuld werd gekeken. Hoe populair hij ook was bij niet-Joden, voor de Nederlandse Joden klopte er iets niet.

Cultuurhistoricus David Wertheim neemt de populariteit van Leo Fulds muziek binnen de Nederlands-Joodse cultuur onder de loep in zijn Zoomlezing De faam van Fulds Jiddisje lied, waar je op woensdag 26 mei om 20.00 uur bij kunt zijn. David zal zijn verhaal uiteraard muzikaal illustreren met opnamen van Fulds liedjes.

Na registratie krijg je de inloggegevens per mail toegestuurd.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.