Ontdek de Jiddisje literatuur

Gepubliceerd op: 28 september 2023

Deze cursus neemt je mee in de vele aspecten van de Jiddisje literatuur. Eerst is er een algemene inleiding. Daarna ontrafel je met de docent Ruben Verhasselt teksten uit de moderne Jiddisje literatuur uit de negentiende en twintigste eeuw.

Lezen en luisteren is een belangrijk onderdeel van de lessen. Teksten van bijvoorbeeld Jehojesj en Avrom Reisen passeren de revue. Ook de grote klassieken zoals Mendele Moicher Sforim, J.L. Perets en Sjolem Alejchem ontbreken natuurlijk niet.

Het luistermateriaal bestaat uit CD's van native speaker Heather Valencia en daarna in standaard-Jiddisj door Ruben Verhasselt. Dit materiaal krijg je aangeleverd bij inschrijving voor deze cursus. Het gebruik van oortjes of een koptelefoon voor het Jiddisj is aanbevolen. Daar moet je zelf voor zorgen.

Drs. Ruben Verhasselt vertaalt sinds jaar en dag Hebreeuwse en Jiddisje literatuur. Hij vindt het belangrijk dat het prachtige Jiddisje cultuurgoed ontsloten blijft.

De Inleiding in de Jiddisje literatuur bestaat uit zestien lessen, telkens op maandag. De eerste bijeenkomst is al op 23 oktober 2023.

Meld u nu aan!

Beeld: Via Freepik.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.