Omer Klein Trio

Met de succesvolle pianist Omer Klein

Gepubliceerd op: 14 oktober 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Pianist Omer Klein behoort tot de lichting jonge Israëlische musici die opvallen binnen de internationale jazzscene. In New York speelde hij met trompettist Avishai Cohen en contrabassist Omer Avital. Tegenwoordig woont Klein in Duitsland, maar hij werkt nog altijd samen met zijn vaste Israëlisch-Amerikaanse trio, verder bestaande uit bassist Haggai Cohen-Milo en drummer Amir Bresler. De drie musici zijn zo op elkaar ingespeeld dat ze een eigen stijl hebben gevonden die meer is dan alleen een mengvorm van Westerse en Oosterse muziek: samen hebben ze een unieke muzikale taal ontwikkeld.

Klein bracht verschillende albums uit (waaronder Radio Mediteran, Sleepwalkers en To The Unknown), maar onder de veelzeggende titel Personal Belongings maakte Omer Klein zijn meest persoonlijke album tot nu toe. Tijdens de lockdown componeerde hij zes solostukken en vier nummers voor zijn akoestische trio. In deze gloednieuwe composities is de spanning voelbaar tussen verstilling en energie en tussen afzondering en kameraadschap. Het Omer Klein Trio komt - voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie - naar Nederland voor de presentatie van Personal Belongings.

Type:
muziek
Wie:
Omer Klein Trio
Waar:
Bimhuis, Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam
Wanneer:
vrijdag 22 oktober 2021
Tijd:
20.30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.