Borders

Wat verdeelt of verbindt twee mensen die elkaar online ontmoeten?

Gepubliceerd op: 14 februari 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Vaak wordt het niet zo gezien, maar volgens de Israëlische toneelschrijver Nimrod Danishman is een grens een hoopvolle plek. Een grens heeft in zijn ogen namelijk het potentieel om te verbinden. Juist op die plek komen twee landen, twee culturen en twee mensen samen. En: “Zolang men samenkomt, is er hoop." Dit is ook precies waarom hij de (digitale) theatervoorstelling Borders maakte

Voor deze voorstelling stelde Danishman zichzelf de volgende vragen: wat verdeelt of verbindt twee mensen die elkaar online ontmoeten? De virtuele fantasie, de afstand, de relatieve anonimiteit, de grens?

 In Borders ontmoeten Boaz en George elkaar via de datingapp Grindr. Ze voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken en willen elkaar in levenden lijve ontmoeten. Toch gaat dat niet zomaar. De een woont in Israël, de ander in Libanon. Is het alleen de fysieke grens die hen uit elkaar houdt of speelt er meer? Zou hun virtuele relatie in de echte wereld enige kans van slagen hebben?

Borders wordt gespeeld door de Amerikaans-Israëlische acteur, zanger en performer Eli M. Schoenfeld (Boaz) en Adrian Rifat (George), een Cubaans-Amerikaanse acteur van Libanese afkomst. Beide acteurs spelen de voorstelling vanuit hun eigen huis. Ze zijn dus letterlijk op afstand, maar hun spel komt samen in de virtuele theaterzaal. 

Type:
theater
Wie:
Dirty Laundry Theatre
Waar:
online
Wanneer:
donderdag 11 februari 2021 - zaterdag 27 februari 2021
Tijd:
dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.