Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart

Gepubliceerd op: 8 juli 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Sharon Eyal richtte samen met DJ/producer Gai Behar het gezelschap L-E-V (Hebreeuws voor hart) op. Vrijwel meteen trad het gezelschap toe tot de eredivisie van de dans. Eyals werk is duister, hypnotisch, sexy, opzwepend en vervreemdend, en wordt uitgevoerd op het allerhoogste niveau. In Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart ondernemen negen dansers een intense reis door de ups en downs van liefdesrelaties. Ze wisselen explosieve hedendaagse dans af met precieze bewegingen.
Zoals altijd weet het duo Eyal/Behar in deze nieuwe voorstelling precies het evenwicht te vinden tussen de donkerste emoties, schoonheid en lichtvoetigheid. De sensuele sfeer van de dans wordt versterkt door de bodysuit-achtige kostuums van Maria Grazia Chiuri, hoofdontwerper bij Dior.

Na deel 1 (OCD Love) en deel 2 (Love Chapter 2) haalt het Julidans festival met Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart het laatste deel van The Love Cycle-trilogie naar Amsterdam. Julidans werkt vanaf het prille begin samen met L-E-V. OCD Love en Love Chapter 2 waren in 2015 en 2017 te zien tijdens Julidans, dat de voorstellingen ook coproduceerde.


Type:
dans
Wie:
Julidans
Waar:
Internationaal Theater Amsterdam, Leidseplein 26, 1017 PT Amsterdam
Wanneer:
vrijdag 9 juli 2021 - dinsdag 13 juli 2021
Tijd:
20.30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.