Izzy Streaming Service

Onze wekelijkse keus uit IZZY's films en documentaires, tot de lockdown voorbij is!

Gepubliceerd op: 26 april 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Het is de droom van fans van Israëlische films en tv-series: een online, on demand platform waar je uitsluitend de allerbeste Israëlische producties vindt. Een soort Netflix voor Israëlische film en tv dus. Het goede nieuws: dit platform bestaat, en het heet IZZY. Met ruim 300 uur aan documentaires, reality tv, dramaseries en speelfilms zit er voor iedereen wat tussen.

Tot het einde van de lockdown zullen we elke week enkele films of series uitlichten die op dit platform worden aangeboden.  

Lidmaatschap van IZZY begint al vanaf € 5 per maand. Bovendien krijgt iedereen die zich inschrijft een wekelijkse nieuwsbrief met gepersonifieerde kijktips.

Op de Facebookpagina van IZZY vind je altijd de laatste nieuwtjes, en ook met enige regelmaat een speciale abonnementsaanbieding!

Type:
film
Wie:
IZZY Streaming Service
Waar:
online
Wanneer:
vrijdag 30 april 2021
Tijd:
dagelijks

Touching the Sky

Vrouwelijke Israëlische soldaten hebben al meer dan twintig jaar het recht om zich aan te melden voor de opleiding tot F16 piloot, maar slechts een klein groepje heeft daadwerkelijk haar vleugels verdiend. Touching the Sky volgt een aantal jonge vrouwen tijdens de eerste zes intense maanden van het meest exclusieve programma van de Israëlische luchtmacht.


Radio Daze

Elke middag vormt de radio het middelpunt van Rivka Solarsky's leven. Alle omroepen van alle radiostations kennen haar, want ze doet weinig anders dan hen bellen om in de uitzending te komen. Radio Daze is een waargebeurd verhaal, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de moderne Israëlische cultuur in de welvarende jaren negentig.


Rescue Bus 300

Dit intense docudrama is gebaseerd op de kaping van de Israëlische buslijn 300 in 1984. Hierbij werden 41 passagiers en de buschauffeur aangevallen en gevangengenomen door terroristen.
Deze film is gemaakt door de regisseur van de hit serie Fauda en is exclusief te bekijken via IZZY.


Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.