Leo Fuld, The International Singing Star

Documentaire uit 1993 met en over de laatste vertolker van het Jiddische levenslied Leo Fuld.

Gepubliceerd op: donderdag 26 november 20, 09:00

Documentaire over zanger en schrijver Leo Fuld, die al jong succesvol was in het buitenland. Door de jaren heen maakte hij 500 platen en trad hij met vele internationaal bekende artiesten op. In New York had hij ruim tien jaar een nachtclub/restaurant, de Sahbra geheten. Deze, misschien wel laatste internationale vertolker van het Jiddische levenslied verloor, terwijl hij zelf in de Verenigde Staten zat, tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwel zijn gehele familie. Leo Fuld kende zelf sinds zijn vijftiende geen thuis en leefde jaren achtereen in hotelsuites. Een film over een man die wereldsucces heeft gekend, die drie huwelijken achter de rug had en steeds vol nieuwe ideeën zat. Hij overleed in 1998.

Lees in de Groene de In memoriam voor Leo Fuld Kaddisj voor een keizer, en mis ook Woe ahin? De opmerkelijke levensloop van zanger Leo Fuld van vertaler Hilde Pach niet.

The International Singing Star Leo Fuld

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.