There She Is: Departing Landscapes

Gepubliceerd op: 8 juli 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

In deze persoonlijke solo There She Is: Departing Landscapes van Keren Levi staat afscheid nemen centraal. In tegenstelling tot veel van haar andere voorstellingen werkt Levi ditmaal met autobiografisch materiaal. Ze switcht tussen verhalen en dans in een stuk dat ze zelf heeft gecreëerd en helemaal in haar eentje uitvoert. In deze voorstelling, die balanceert op de grens tussen persoonlijk en privé, schetst Levi een geschakeerd beeld van intimiteit en afstand binnen haar familie. De toeschouwer leest als het ware in haar geheime dagboek en wordt uitgenodigd te reflecteren op het verlies en afscheid van vorige generaties.

De Israëlisch-Nederlandse choreograaf Keren Levi maakt vanaf 2004 diverse veelgeprezen producties, waaronder UNMUTE, Footnote (for crippled symmetry) en Kaleidoscope. Haar choreografische werk is eigenzinnig en heeft een multidisciplinair karakter. Het zijn avontuurlijke muziek-video-dansvoorstellingen met een conceptuele basis en een muzikale dansstructuur. Levi heeft een feministische focus en schept een heterogeen beeld van de vrouw in alle lagen van haar werk. In haar proces komt één specifieke vraag steeds terug: welke rol kan dans spelen in een brede sociaal-politieke context? 

In 2010 trad Levi voor het eerst op tijdens Julidans, bij het NEXT-programma in de Melkweg (Big Mouth, samen met Niv Sheinfeld en Oren Laor). In 2013 stond ze tijdens Julidans met haar muziekdansconcert voor jongeren, To Band, in het VondelparkOpenluchttheater. Levi's mix van dans, livemuziek en video spreekt zowel doorgewinterde dansliefhebbers als nieuwkomers aan. Met The Dry Piece/ XL kreeg ze een welverdiende premièreplek in het hoofdprogramma van Julidans. En nu is ze dus terug met de treffende Julidans voorstelling There She Is: Departing Landscapes.

Type:
dans
Wie:
Julidans
Waar:
Theater Bellevue, Leidsekade 90, Amsterdam
Wanneer:
donderdag 8 juli 2021 - zaterdag 10 juli 2021
Tijd:
13.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.