Tel Aviv Biennale of Crafts & Design

Gepubliceerd op: 22 april 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Het Eretz Israel Museum presenteert de eerste editie van de Tel Aviv Biënnale of Crafts & Design, die zal bestaan uit een hybride mix van live performances en een internationale online conferentie. De digitale conferentie belooft bijzonder te worden en is via een livestream gratis toegankelijk voor bezoekers van over de hele wereld.

Tijdens de conferentie onderzoeken verschillende wetenschappers, ontwerpers en kunstenaars hoe kunstenaars zouden kunnen omgaan met traditionele vormen van ambacht en design in een snel veranderende wereld. De nadruk ligt op duurzaamheid en ambacht en design binnen de museale context in de 21ste eeuw. Sprekers zijn onder meer: curator, schrijver en historicus dr. Glenn Adamson, senior curator Architectuur & Design en oprichter en directeur Research & Development bij MoMA Paola Antonelli, architect, curator, criticus, redacteur, directeur van het Museum of Italian Design en creatief directeur van de Design Academy Eindhoven Joseph Grima en Jean-Luc Olivié, hoofdconservator van de glascollecties van het Musée des Arts Décoratifs in Parijs.

Daarnaast speelt het Biënnale Lab een belangrijke rol, waarin vooraanstaande studenten van Israëlische academische kunst- en ontwerpinstituten innovatieve werken presenteren: de masteropleiding Industrial Design van de Bezalel Acedemy of Art and Design, The David & Barbara Blumenthal Israel Center for Innovation and Research in Textiles (CIRTex), het Shenkar College, het Media Innovation Lab en de Material Flow Collective.

Bekijk het programma en de tijden op Eretz Israel Museum.

Type:
lezing
Wie:
Eretz Israel Museum
Waar:
online
Wanneer:
dinsdag 27 april 2021 - vrijdag 30 april 2021
Tijd:
Zie programma op de website van het evenement.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.