Intimate Portraits

Gepubliceerd op: 3 juni 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

We kunnen het bijna niet geloven, maar de musea, concertzalen, theaters en andere podia gaan weer open, zij het voor een beperkt publiek! Dat betekent dat er ook weer Israëlische artiesten live kunnen optreden in Nederland. Om dit heugelijke feit te vieren beginnen we meteen met de eerste editie van Intimate Portraits, een reeks dansvoorstellingen in Cafe Belcampo/Openbare Bibliotheek Amsterdam. Deze reeks is in het leven geroepen om het publiek in aanraking te brengen met bijzondere vormen van dans die reflecteren op de Amsterdamse ‘melting pot’.

De eerste avond staat in het teken van dans en choreografieën uit Israël: Liel Fiebak, Robin Nimanong en Tom Goldhand wonen en werken tegenwoordig allen in Amsterdam. Zij zullen hun werk achter elkaar opvoeren.

Voor degenen die het nog wat te spannend vinden om naar een live evenement te gaan of om andere redenen niet fysiek aanwezig kunnen zijn, is er ook de mogelijkheid om deze voorstelling te bekijken via een livestream.

Prijs: €14.50

Type:
dans
Wie:
Cafe Belcampo
Waar:
De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 10, Amsterdam of online
Wanneer:
zondag 13 juni 2021
Tijd:
20.00 uur

Postscriptum 223

Helemaal jezelf zijn vraagt soms net wat extra moed, want in het proces hiernaartoe komen we kwetsbaarheid tegen. De voorstelling Postscriptum 223 laat zien dat er niet alleen maar zwart of wit bestaat in het leven, maar ook iets wat daartussen of daarbuiten valt. Een grijze ruimte, die steeds terugkomt tijdens deze voorstelling.

Choreografie: Robin Nimanong, dans: Elvedin Šiljdedic, Robin Nimanong, Noa van Tichel

BODY 

Body is een duet van twee vrouwelijke dansers. Door middel van beweging ervaren zij hun vrouwelijkheid. BODY onderzoekt de vrouwelijke uniciteit: een plek vol zachte energie en kwaliteiten, zonder kritiek of vergelijkingen. 

Choreografie: Liel Fiebak dans: Sarah Europaeus, Liel Fiebak

On the edge of…/ Decompression

Dit stuk draait om het vermogen van het menselijk lichaam om spanning en druk vast te houden. Het gevoel dat naar boven komt bij stressvolle situaties en de fysieke resonantie die in een ruimte blijft hangen. De stress wordt samengedrukt en weer vrijgelaten – van ongemakkelijk naar ontspannen; naar een plek zonder vooroordelen.

Choreografie en dans: Tom Goldhand


Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.