Zomercursus: Rock Tanach

vrijdag 3 juli 20

Studentenvereniging Sechel (UvA) heeft een serie van acht Zoombijeenkomsten opgezet waarin je op een ándere manier leert luisteren naar seculiere Israëlische muziek. Over tal van populaire meezingers is namelijk heel veel te vertellen waar je niet direct aan zou denken: vaak zijn de teksten geïnspireerd door Hebreeuwse teksten en beelden uit de Joodse heilige boeken. De poëtische verzen van het Hooglied en beelden en verwijzingen naar de figuren die de verhalen van het oude Israël bevolken, blijken met name in de jaren zeventig Israëlische songwriters te hebben geïnspireerd.

Voor deze boeiende cursus is een selectie gemaakt uit het rijke repertoire van bekende artiesten als Chava Alberstein, Gidi Gov, Tsvika Pik, Arik Einstein, Shula Chen, Ester Ofarim, Yizhar Cohen, Zohar Argov en Idan Raichel.

Samen met docent Daniel Kennemer luister je naar een grote verscheidenheid aan ballads, stevige rocknummers en hedendaagse versies van traditionele Sefardische en Jemenitische Joodse melodieën en ontdek je de bijbels geïnspireerde thema's van de songteksten.

De Zoombijeenkomsten vindt plaats op de donderdagavonden 9, 16, 23 en 30 juli en 6, 13, 20 en 27 augustus.
Elke bijeenkomst begint om 19.00 uur en eindigt om 20.30 uur.

Schrijf je in op onze website. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je per mail een Zoomcode en -inlog.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.