Interval

Een ontmoeting tussen dans en architectuur

Gepubliceerd op: 7 oktober 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Dans en architectuur ontmoeten elkaar in deze nieuwe productie van het Haagse danscollectief OFFprojects. In Interval komen de verwonderlijke bewegingstaal van de Israëlische choreograaf Amos Ben-Tal en de fenomenale dansers van OFFprojects in interactie met een fascinerende kinetische installatie van interdisciplinair kunstenaar Gosse de Kort.

In dit hypnotiserende schouwspel moeten de dansers hun relaties en intuïties in een steeds verschuivend architectonisch landschap zien te navigeren. Heeft de ruimte invloed op de dansers, beïnvloeden de dansers de ruimte, wanneer is het symbiose en wanneer confrontatie? Hoe vinden we het evenwicht tussen persoonlijke bewegingsvrijheid en empathie voor de ander in een gedeelde ruimte?

Een voorproefje van dit unieke cross-over project was reeds te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht, waar eerder al over werd bericht. Nu kunt u de hele voorstelling zien tijdens de wereldpremière in het Haagse theater Korzo, of tijdens een van de andere voorstellingen van de tour door het land die op de première volgt (zie de website van OFFprojects voor alle data en locaties).

Als inleiding op de première van Interval kunt u een uur voor aanvang een korte lezing bijwonen door Katía Truijen, onderzoekster aan Het Nieuwe Instituut. Zij geeft het publiek inzicht in de interacties tussen choreografie en architectuur, zowel in Interval als door de geschiedenis heen.

Type:
dans
Wie:
OFFprojects
Waar:
Korzo, Prinsestraat 42, Den Haag
Wanneer:
vrijdag 15 oktober 2021 - zaterdag 16 oktober 2021
Tijd:
20.30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.