Joodse cultuur in de moderne Arabische wereld

In het Midden-Oosten was de 19de eeuw er een van grote veranderingen, vertelt arabiste Lucia Admiraal.

Gepubliceerd op: donderdag 17 december 20, 19:55

Joden hebben in de Arabische wereld van de 19de en vroeg-20ste eeuw grote politieke en culturele veranderingen aan zich voorbij zien komen.
In het Ottomaanse rijk was de 19de eeuw een periode van vergaande politieke hervormingen, waarbinnen ook de regionale intellectuele en culturele hervormingsbeweging opkwam.

In haar Zoom-lezing Joodse cultuur in de moderne Arabische wereld vertelt arabiste Lucia Admiraal op dinsdag 12 januari om 19.30 uur over deze Nahda ('ontwaken') en hoe die zich verhield tot het Europees kolonialisme en het opkomend nationalisme in de regio. Was de Nahda van invloed op de perspectieven van Joodse intellectuelen in Egypte, Libanon, Irak en Palestina? En wat betekende die voor de relaties tussen Joden en niet-Joden en tussen Joden onderling?

Meld je op onze website aan voor Joodse cultuur in de moderne Arabische wereld. Na ontvangst van je registratie krijg je de inloggegevens voor de Zoomlezing per mail toegestuurd.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.