Memmisj
De Joodse keuken van Jonah Freud
Gepubliceerd op: 3 november 2022
De Joodse keuken volgens Jonah Freud
Jonah Freud
Amsterdam: Carrera Clinair, 2022
Aantal blz.: 256
ISBN: 9789048861804
Ook als e-book verkrijgbaar
Hoe ziet een Sederavond eruit in Australiƫ en wat zetten ze op tafel in Zuid-Afrika? Wat wordt gegeten tijdens de sjabbat in Rio, op de Antillen en in Rome? En niet te vergeten: hoe bereiden ze in alle uithoeken van de wereld hun kippensoep? Met deze belangstelling ben ik gaan kijken naar de Joodse keuken wereldwijd; naar de zes continenten en wat de Joodse bevolking daar eet. Joden leven immers verspreid over de hele wereld, maar veel mensen weten niet dat in landen als Ethiopiƫ, Suriname en Braziliƫ grote Joodse gemeenschappen leven, met elk hun eigen gerechten.
Jonah Freud (1963) is kookboekauteur, schrijft kookboekrecensies voor Het Parool en is eigenaar van de Kookboekhandel in Amsterdam. Ook geeft ze zelf kookboeken uit, waaronder de bestseller De banketbakker van Cees Holtkamp. Bij Carrera Culinair verscheen in 2021 onder haar redactie Altijd zondag, het langverwachte standaardwerk van chefkok Wil Demandt.