Concert: Hebrew Groove

Tracing The Yemenite Hebrew Groove

Gepubliceerd op: 22 juni 2023

Drie van de vier Israëlische winnaars van het Eurovisie Songfestival waren van Jemenitische afkomst. Hebrew Groove Choir duikt dieper in de Jemenitische muziek met een speciaal concert: Tracing The Yemenite Hebrew Groove.

Jemenitische zangers als Ofra Haza, Achinoam Nini, Shoshana Damari, Gali Atari and Izhar Cohen genieten wereldwijde bekendheid met hun prachtige stemmen en muziek. Het optreden van Hebrew Groove met covers van bekende nummers staat daarom garant voor een reis door aanstekelijke ritmes en soepele Maqamat (Arabische toonladders). Samen vormen die een mengeling van de Maghreb en het Hebreeuws. Alsof deze voor elkaar zijn gemaakt.

Hebrew Groove is een jonge, hedendaagse Israëlische band uit Amsterdam. Het repertoire bestaat uit Hebreeuwse popsongs, zowel modern als wat ouder. De band trad onder meer op tijdens de Amsterdamse Museumnacht en in Paradiso. Hebrew Groove staat onder leiding van artistiek directeur Noam Vazana.

Kaarten voorverkoop: € 12,50, aan de zaal: € 17,50.
Locatie: Concertzaal Mezrab: Veemkade 576, Amsterdam.
Datum: 29 juni, aanvang: 20.00 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Mezrab.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.