Kort nieuws van heinde en ver

Gepubliceerd op: 14 januari 2021

Arolsen Archives - Zentrum über NS-Verfolgung heeft het project #everynamecounts opgezet, een crowdfunding om alle (!) namen in de documenten in het online archief van een verhaal/context te voorzien.
Iedereen kan bijdragen om de herinnering aan slachtoffers van het naziregime voor altijd te behouden.
Lees meer op Build a digital memorial with us.

Bringing Israel Home is een zestiendelige serie culinaire ontmoetingen met de meermaals bekroonde chef Michael Solomonov (restaurant Zahav in Philadelphia).
Wat er allemaal staat te sudderen voor de komende weken lees je op Sidney Albert Albany JCC: Bringing Israel home. De eerste uitzending was op 13 januari: Israel’s Diversity.


  • Deze week overleed in Israël Ezra Gorodesky. Hij werd 92. De excentrieke aartsverzamelaar wordt in Times of Israel herdacht in Ezra Gorodesky’s ‘very rare disease’ was a blessing. Een prachtig In memoriam voor de man die ook wel "The Generous Collector”, “The Button Man”, “The Kitchen Archeologist”, “The Tea Man” en “The Bookbinding Surgeon of Jerusalem” werd genoemd.
  • De huiveringwekkende film The City Without Jews (1924) is gerestaureerd. Tablet Magazine bespreekt de verbluffende Blu-Ray versie van de film.
  • De Israëlische streamingdienst Izzy maakte A Definitive Ranking of Shira Haas’ Movies & TV Shows, met snippets uit het film- en televisiewerk van de geliefde actrice.
  • Op Israel Hayom een gesprek met Agnes Keleti, een van de meest succesvolle Joodse atleten uit de sportgeschiedenis. De Israëlische sportvrouw van Hongaarse afkomst is op 9 januari honderd jaar geworden.
  • De Sobibor Tapes – De vergeten interviews van Jules Schelvis is de titel van een nieuwe documentaire over het levenswerk van Sjoa-overlevende Jules Schelvis (1921-2016). Het programma Joods bij de EO vertelt erover in een persbericht.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.