Studiedag: Onze Jiddisje mama

Gepubliceerd op: 8 juli 2021

Tussen de lezingen van het evenemenent Onze Jiddisje mama, 20 juni 2021, kregen de virtueel aanwezige deelnemers twee onderhoudende intermezzo's te zien en te horen.

Joris Beulink en Asjer Waterman gingen met elkaar 'in gesprek' over het fenomeen van de spreekwoordelijke Joodse moeder, en vermaakten niet alleen elkaar, maar ook ons!

Joris en Asjer

Het middagprogramma werd afgesloten door zangeres Mirjam van Dam, die in een mini-concertje het onsterfelijke lied 'My Yiddishe Mame' voor ons zong.

Mirjam van Dam

Na de dinerpauze maakten we verbinding met Boston, MA, waar de Amerikaanse sociologe Joyce Antler ons in haar lezing ‘You never call, you never write: The Jewish mother and the Media' een chronologisch overzicht gaf van het beeld van de Joodse moeder dat zich, niet in de laatste plaats door de televisie, in het bewustzijn van Amerikaanse Joden (én niet-Joden) heeft gegrift. Boeiend om te zien dat er, desondanks, in de 21ste eeuw een verandering zichtbaar wordt.

Joyce Antler: ‘You never call, you never write: The Jewish mother and the Media'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.