Ottolenghi and the Cakes of Versailles

Gepubliceerd op: 27 mei 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De documentaire Ottolenghi and the Cakes of Versailles volgt de beroemde chef-kok Yotam Ottolenghi tijdens zijn zoektocht om de weelderige kunst en decadentie van Versailles tot leven te brengen in de vorm van een cake. Voor deze monsterklus stelt hij een team samen met de crème de la crème van de patisseriewereld, onder wie Dominique Ansel en Dinara Kasko.
De banketbakkers creëren een waar feest van Versailles, compleet met een cocktail-whirlpool en chique jello-shots, architecturale mousse-cakes, chocoladesculpturen, zwanengebak en een eetbare tuin. Ottolenghi zelf fungeert als gids en gaat dieper in op de oorsprong en geschiedenis van ingrediënten als suiker en chocolade.

Naar aanleiding van deze smakelijke documentaire organiseren The National Arts Club en de Israel Office of Cultural Affairs een Zoom-gesprek met de makers van Ottolenghi and the Cakes of Versailles. Hierin wordt gesproken over het filmproces, het eindresultaat van de taart en natuurlijk over de kookkunsten van meester chef Ottolenghi.

Als je je opgeeft voor dit digitale gesprek krijg je een link naar de documentaire toegestuurd, zodat je die van te voren kunt bekijken.Type:
film
Wie:
The National Arts Club en de Israel Office of Cultural Affairs
Waar:
Online
Wanneer:
vrijdag 4 juni 2021
Tijd:
21.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.