Rebirth

Performance door dr. Birger

Gepubliceerd op: 21 oktober 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Na anderhalf jaar wordt het leven eindelijk weer normaal. Of normaal? Er lijkt meer sprake van een nieuw normaal. We kunnen er niet omheen dat de coronapandemie ons allemaal heeft beïnvloed. De recente gebeurtenissen hebben onze perceptie van de wereld waarin we leven en van onszelf voorgoed veranderd. Dat zorgt voor allerlei vragen: wie zijn we werkelijk en wie willen we zijn? Kunnen we dit momentum gebruiken als een kans om ons leven opnieuw in te richten? Kan het zijn dat er sprake is van een wedergeboorte, vermomd als ramp? In de kunst-performance Rebirth gaat dr. Birger (het alter ego van kunstenares Irina Birger) met u in gesprek over deze prangende vragen.
 
U bent van harte welkom om deel te nemen aan een één-op-één sessie met dr. Birger. Twintig minuten lang praat de kunstenares met haar gast over het begrip wedergeboorte. Het leven is veranderd tijdens de pandemie en nu moeten we onszelf opnieuw uitvinden. Hoe ziet ons nieuwe zelf eruit? Op basis van uw antwoorden maakt dr. Birger een tekening waarin zij haar perspectief op uw ervaringen en ideeën verwerkt.

Irina Birger werd geboren in Moskou en groeide op in Israël, waar ze studeerde aan de Bezalel Academy of Fine Art and Design. In haar werk onderzoekt, analyseert en visualiseert Birger culturele en sociale patronen en hun dynamiek door gebruik te maken van verschillende artistieke strategieën, variërend van antropologische observaties tot installaties en tekenkunst.

Deelname aan de één-op-één gesprekken in het kader van Rebirth is gratis. Graag wel van tevoren reserveren via de website.

Type:
tentoonstelling
Wie:
Museum Tot Zover
Waar:
De Nieuwe Ooster, Kruislaan 124, Amsterdam
Wanneer:
zaterdag 23 oktober 2021 - zondag 24 oktober 2021
Tijd:
tussen 11.00 en 17.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.