Beeldbank WO2 – NIOD – Joh. De Haas

Gesprek met Rob Oudkerk

Het complexe familiaire leven na de oorlog

Loading...
Data
Tijd
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 17,50
Inschrijven voor deze editie is helaas niet meer / nog niet mogelijk.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven

Opgroeien in de schaduw van de Sjoa is voor iedereen met een Joodse achtergrond een ingewikkeld gegeven. Maar voor Rob Oudkerk een uiterst complexe situatie, aangezien zijn grootvader voorzitter was van de Joodse Raad.

De Joodse Raad was een organisatie die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het leven was geroepen door de Duitse bezetter met als doel het besturen van de Joodse gemeenschap in Nederland. Maar, naar later bleek, als hulpstuk werd gebruikt om de deportatie van Joden zo ordelijk mogelijk te laten verlopen.

Voor deze avond is nog geen datum bekend. Deze wordt op een later moment in onze nieuwbrief bekend gemaakt en zal dan ook hier te vinden zijn.

Wachtlijst / belangstelling opgeven

De inschrijving voor deze cursus is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wil je graag op de wachtlijst staan of je belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij je uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.