Beeldbank WO2 – NIOD – Joh. De Haas

Gesprek met Rob Oudkerk

Het complexe familiaire leven na de oorlog

Loading...
Datum
woensdag 8 mei '24
Tijd
20:00 - 22:00
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 17,50
Inschrijven voor deze editie is helaas niet meer / nog niet mogelijk.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven

Rob Oudkerk - kleinzoon van Joodse Raad voorzitter Cohen - spreekt met Ronit Palache over opgroeien in de schaduw van de Sjoa

Met zijn bekende voorouders, zijn grootvader voorzitter van de Joodse Raad en zijn moeder prominent verzetsheld die 500 kinderen uit de crèche wist te redden, kan Rob Oudkerk zich niet onttrekken aan de invloed van de Tweede Wereldoorlog en de Sjoa op zijn leven.
Wat betekent het voor zijn Joodse identiteit vroeger en nu? Hoe kijkt hij aan tegen het toenemend antisemitisme, ook in het licht van het tweeluik wat hij daar begin dit jaar op tv over maakte? Wat is zijn betrokkenheid en mening over de door de EO uitgezonden serie over de Joodse Raad? Waarom gaf hij na lang twijfelen het dagboekje van zijn moeder uit?

Wachtlijst / belangstelling opgeven

De inschrijving voor deze cursus is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wil je graag op de wachtlijst staan of je belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij je uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.