Gratis terug te kijken: Deken van papier

De zachte kunst van Bianca Severijns

Gepubliceerd op: 7 juli 2022

"Voor mij is papier een materiaal dat zich zonder belemmeringen laat bewerken en in zijn mogelijkheden en uitdagingen geen grenzen kent."

Aldus de in Alkmaar geboren Israëlische papierkunstenaar Bianca Severijns, die met haar unieke, intrigerende werk razendsnel faam verwerft. Een terugkerend thema in haar werk is het gevoel ontworteld en ontheemd te zijn. Via haar papierkunst zoekt zij zich een weg naar vaste grond, waar een nieuw leven kan ontkiemen.
Het zijn heftige emoties waarvoor Severijns een zacht antwoord vond, zoals ze liet zien tijdens haar presentatie Personal Structures – Identities op de Biënnale van Venetië in 2019: papieren dekens die doen denken aan dierenhuiden, die zachtheid en bescherming bieden en de toeschouwer een gevoel geven van warmte en veiligheid.

Op woensdag 23 december werd Severijns geïnterviewd door galeriehoudster Rachel Meijler. Het gesprek was een uniek evenement dat we speciaal voor donateurs van Crescas organiseerden.

Deken van papier

Crescas maakte een keus uit de lezingen en evenementen van het seizoen 2022-2023 die je gratis online kunt terugkijken.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.