TRANSMEET Science and Art Festival

Ontmoetingen tussen de kunsten en de wetenschap

Gepubliceerd op: 14 januari 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Het TRANSMEET Science and Art Festival vond plaats in november 2020 en bestond uit live-uitzendingen die werden opgenomen in het Steinhardt Museum of Natural History in Tel Aviv. Er werden wetenschappelijke experimenten uitgevoerd; artiesten uit verschillende genres deden performances en er waren paneldiscussies over de fusie tussen kunst en wetenschap. Sinds deze week staan de hoogtepunten van het festival online (zowel op de festival website als op YouTube).
Wij kozen twee absolute aanraders.


Wie:
TRANSMEET Science and Art Festival
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 14 januari 2021 - zondag 14 maart 2021
Tijd:
24/7

Saltanimals

Voor haar schilderijen gebruikt Caroline Maxwell water uit de Dode Zee en het Great Salt Lake in de Amerikaanse staat Utah. De unieke textuur en toon van haar schilderijen zijn het product van waterverdamping en zoutkristallisatie. Aan de hand van haar werk voert ze een drievoudige dialoog met kristallograaf dr. Gili Cohen-Taguri en papierconservator Noa Cahaner-McManus.

Sync Variations

In Sync Variations onderzoeken prof. Moti Fridman, prof. Nir Davidson, Shir Shahal en Elad Shniderman hoe synchroon mensen kunnen werken binnen groepen. Hiervoor koppelden ze zestien violisten met elkaar. Elke violist probeert zichzelf in sync te brengen met de andere spelers door ze te volgen via koptelefoons. Tegelijkertijd zorgt een computersysteem ervoor dat sommige violisten het geluid vertraagd doorkrijgen en anderen op het normale tempo. De chaos die daaruit ontstaat, genereert steeds weer nieuwe muzikale vormen die telkens samenkomen in een uniek concert.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.