Nieuw boek: Honey, Cake & Latkes: Recepten uit de Oude Wereld door overlevenden van Auschwitz-Birkenau

Gepubliceerd op: 22 december 2022

Honey, Cake & Latkes
Recepten uit de Oude Wereld door overlevenden van Auschwitz-Birkenau

Auschwitz-Birkenau Memorial Foundation

Melcher Media, 2022
Aantal blz.: 256
ISBN: 9781595911230
Oorsponkelijke titel: Honey, Cake & Latkes, Recipes from the Old World by the Auschwitz-Birkenau Survivors


De Auschwitz-Birkenau Memorial Foundation is opgericht in 2012 en is een Amerikaanse non-profitorganisatie. Deze organisatie ondersteunt de bescherming van het terrein van het voormalige vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in Polen. Ook draagt de Memorial Foundation bij aan het behoud van gebruiksvoorwerpen uit het kamp. Dit werk staat onder toezicht van het Auschwitz-Birkenau State Museum in Polen.

Een ongebruikelijk kookboek. Deze bundel met 110 lekkernijen verweeft traditionele familierecepten met de verhalen van overlevenden van Auschwitz-Birkenau. Ook is het boek rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s. Dit is een verhaal van hoop en de overwinning van de menselijke geest, zegt voorzitter Ronald Lauder van de Auschwitz-Birkenau Memorial Foundation over deze uitgave.

De overlevenden halen aan de hand van hun keukengeheimen herinneringen op aan de tijd vóór en na de oorlog. Een relaas over verlies en trauma, maar ook hartverwarmende verhalen over een nieuw begin en genezing.

Alle recepten zijn meermaals uitgeprobeerd, zodat je ze ook vandaag de dag kunt maken, zonder dat het originele karakter van de receptuur en de stemmen van de overlevenden verloren gaan.

In dit unieke kookboek staan recepten voor heerlijke blintzes van wittebrood, kippensoep met matseballen, rugelach en goulash. In een apart hoofdstuk is er speciale aandacht voor klassieke gerechten voor de Joodse feest- en gedenkdagen, zoals latkes, challah en gefilte fisj.

De opbrengst van de verkoop van dit kookboek komt geheel ten goede aan de Auschwitz-Birkenau Memorial Foundation.

Goed om te weten: het kookboek Honey, Cake & Latkes is Engelstalig. Je moet de ingrediënten en de receptuur dus zelf vertalen naar het Nederlands.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.