Minicursus Mindfullnes

Gepubliceerd op: 9 februari 2023

Druk, druk, druk. De agenda’s zitten overvol. Familie, vrienden en werk vragen allemaal evenveel aandacht en tijd. In ons drukke dagelijkse bestaan nemen we soms de tijd niet om een pauze in te lassen. Om even echt naar onszelf en ons eigen lijf te luisteren.

Mindfulness is het bewust aandacht geven aan het huidige moment. Zonder druk van buitenaf en zonder hierover positief of negatief te oordelen. Dat moment van stilte en reflecttie helpt je om in het ‘hier en nu’ te leven.

Het omgaan met stressprikkels kun je leren. Je kunt jezelf trainen om open te staan voor de ervaringen die je op zo’n moment opdoet via je zintuigen, gedachten of emoties.

Voor Crescas geeft Melissa Jacobovits de Szeged-Ahlqvist een minicursus Mindfulness. Deze workshop is vooral een kennismaking. Zij reikt je onder meer vaardigheden aan die kunnen helpen bij betere concentratie of ontspanning. Je gaat bijvoorbeeld oefenen met het bewust opmerken van je ademhaling en je zintuigen.

De minicursus Mindfulness, de kunst van het onthaasten vindt plaats op 3 april.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.