Rondleiding Ets Haim Amsterdam

Gepubliceerd op: 3 augustus 2023

Ets Haim betekent ‘boom des levens’. Het is de oudste, actieve Joodse Bibliotheek ter wereld. Het Joods Cultureel Kwartier biedt een mooie kans om deze unieke bibliotheek te bezoeken.

Dit bijzondere erfgoed heeft nationaal en internationaal erkenning gekregen. De collecties van Ets Haim zijn in juli 1998 op de lijst van de Wet tot Behoud van Cultuurbezit van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geplaatst. In 2003 werd de collectie van Bibliotheek Ets Haim - Livraria Montezinos ook op de UNESCO-lijst van het Geheugen van de Wereld (Memory of the World) geplaatst.

Op 22 augustus, 19 september, 10 oktober, 20 november en 6 december organiseert het JCK een rondleiding door deze bijzondere bibliotheek. Deze wordt verzorgd door een gids en is Nederlandstalig. Kijk voor meer informatie en entreeprijzen op de website van het JCK.

Ets Haim bij Crescas
Wil je meer weten over Ets Haim? In het komende cursusjaar biedt Crescas samen met het JCK een cursus aan over Ets Haim. Conservator Heide Warncke geeft een rondleiding door deze prachtige bibliotheek en vertelt over de schatten die er te vinden zijn. Tijdens dit bezoek is er speciale aandacht voor de Haggada. Waarschijnlijk het meest geïllustreerde en meest gelezen boek in de geschiedenis van het Joodse boek. En toch is elke Haggada anders en zijn er in sommige verrassende dingen te ontdekken.

Meld je nu vast aan voor deze cursus. Meer informatie vind je op onze website.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.