Ladino leren met gedichten

Je leest de woorden, leert ze uitspreken én zingen!

Gepubliceerd op: 10 november 2022

In deze cursus geen droge grammatica: je leert de taal die door de Sefardische Joden in hun vroegere vaderland Spanje werd gesproken aan de hand van vaak eeuwenoude gedichten en liedteksten. Je leest de woorden, begrijpt wat ze betekenen, spreekt ze uit en hoort hoe ze klinken als ze worden gezongen. Dat mag je ook zélf doen - zo komt deze levende taal nóg meer tot leven.

We hebben nog een paar plekken vrij voor deze cursus van acht lessen, dus wacht niet te lang meer: docent Noam Vazana gaat op dinsdag 6 december van start!

Bekijk hier ons gerelateerde cursus aanbod

Eric Ottenheijm Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar. meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Parabels

Ons woord parabel is afgeleid van het Griekse woord parabolè, dat ook een weergave is van het Hebreeuwse masjal. Het duidt zowel een spreuk (denk aan Misjle Sjlomo) als een gelijkenis of parabel,...

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.