Jerusalem International Dance Week

Gepubliceerd op: donderdag 10 december 20, 12:00

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Jerusalem International Dance Week werd voor het eerst georganiseerd in 2006 met als doel om Jeruzalem op te kaart te zetten als dansstad én om hoogwaardige, hedendaagse Israëlische dans zichtbaar te maken voor een breed publiek. Sinds 2011 maakt ook een internationale chorografiecompetitie deel uit van het programma. Dit jaar kunnen deelnemers aan de dansweek niet fysiek samenkomen. In plaats daarvan presenteren zij hun voorstellingen online.

Tussen 10 en 15 december kun je je via de website van de Jerusalem International Danceweek onderdompelen in de nieuwste choreografieën uit Israël. Gilad Jerusalmy toont de dansfilm Penetration, over het menselijk lichaam. Iris Eretz onderzoekt in haar voorstelling Missing Faces de rol van sociale media op ons zelfbeeld. Talia Becks performance Absert gaat over woede. Yossi Berg & Oded Graf verrassen met hun You Look Like The Last Audience On Earth. En Compulsive colourful thoughts is een indrukwekkende solovoorstelling van Michal Meg.

Bekijk de website voor exacte data en tijden. Elke voorstelling blijft na de première 24 uur online beschikbaar.

Type:
dans
Wie:
Jerusalem International Dance Week
Waar:
online
Wanneer:
donderdag 10 december 2020 - dinsdag 15 december 2020

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.