Kunst en cultuur

Crescas maakt een keus uit het aanbod aan kunst en cultuur waarvoor je in deze coronatijd het huis niet uit hoeft.

Gepubliceerd op: 5 november 2020

  • Het Kunstmuseum in Den Haag herbergt tot en met 21 september 2021 de tentoonstelling Joseph Sassoon Semah, waarin ballingschap, gastvrijheid en vriendschap, de centrale thema’s in het werk van Semah (1948, Bagdad), uitgebreid aan de orde komen. Je kunt er niet naartoe zolang alle musea dicht blijven, maar online is er heel wat te zien en te lezen.
  • Musicus Joshua Horowitz is bezig met een serie lezingen over Joodse muziek onder de paraplu The Promiscuous World of Jewish Music. Maandag 9 november gaat het over The Klezmer Accordion: If only they could speak…but wait, they can! Op zijn Facebookpagina vertelt Josh er meer over. En je kunt de lezing via Zoom bijwonen: onze tijd 20.00 uur!
  • 4 Jewish composers suppressed by Nazism and the Third Reich is een prachtig, heel informatief artikel op Classical Music. met vele beeld- en geluidsfragmenten!
  • In lijn met de nieuwe maatregelen heeft ook het Rijksmuseum voor twee weken de deuren gesloten, maar online blijft het museum open. Zo kun je in alle rust van hun collectie genieten met Rijksmuseum Thuis.
  • Toen de theaters helemaal dicht gingen, heeft theatergezelschap Club Guy en Roni het NITE Hotel geopend, een online omgeving met een theater, bar en galerie, speciaal ontworpen om ook in tijden van lockdown voorstellingen en beeldende kunst te kunnen presenteren. Inmiddels is NITE Hotel uitgegroeid tot een platform dat op talloze manieren kan worden ingezet, om zo het gebied van interdisciplinaire en virtuele kunst te verkennen. En nu heeft Club Guy en Roni een Open Call to Artists op de website geplaatst, om een aantal makers de kans te geven de mogelijkheden van deze nieuwe interdisciplinaire omgeving te onderzoeken.
  • En tot slot: de podcast van het Joods Cultureel Kwartier. Er staan inmiddels al negen afleveringen online!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.