Sonja Barend, de koningin van de talkshow

De officiële opening van het cursusseizoen: een gesprek met deze fascinerende vrouw

Gepubliceerd op: 29 september 2022

Sonja Maria Barend, opgegroeid als Sonja de Groot (Amsterdam, 29 februari 1940), is een Nederlandse voormalig televisiepresentatrice, die ook wel de 'koningin van de talkshow' wordt genoemd. Meer dan veertig jaar was ze op televisie te zien. Eind 2006 hield ze op met het maken van televisie. Naar haar is de jaarlijkse Sonja Barend Award vernoemd, een prijs voor het beste tv-interview.

Barend werd in Amsterdam geboren als dochter van de Joodse David Barend (1905-1943) en Wilhelmiena Mecheliena Lobach (1912-1993). Ze verloor haar vader op tweejarige leeftijd toen hij in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter naar Auschwitz werd afgevoerd. Onbekend met deze gebeurtenis groeide ze op met de naam van haar stiefvader en kwam pas toen ze tien jaar was achter het lot van haar biologische vader.

Wikipedia geeft een keurige opsomming van de biografische gegevens van televisiepersoonlijkheid Sonja Barend, maar de verhalen daarachter blijven achterwege. Wat weten we nu eigenlijk écht van haar?

Crescas vindt het een voorrecht om Sonja Barend te mogen ontvangen tijdens het openingsevenement Een leven vol inspiratie waarmee we het cursusseizoen 2022-2023 officieel geopend verklaren.
Ronit Palache gaat met Sonja in gesprek.

Je kunt live bij het gesprek aanwezig zijn, maar het desgewenst ook online volgen!

Item in samenwerking met Maror.

Stichting Collectieve Maror-gelden Nederland (Maror) beheert de Maror-gelden van private partijen (banken, beurs, verzekeraars) die bestemd zijn voor collectieve doelen binnen de Joodse gemeenschap in Nederland en verstrekt daaruit subsidies.meer informatie: maror.nl
Logo samenwerking 'Maror'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.