Midweek Mozart

Pianiste Orli Shaham is bezig met een immens project met pianomuziek van Wolfgang Amadeus Mozart

Gepubliceerd op: 28 januari 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

In de zomer van 2019 begon pianiste Orli Shaham (1975) aan de opnames van alle sonates die Wolfgang Amadeus Mozart ooit heeft gecomponeerd. Hoewel ze eigenlijk nog niet van plan was de opnamen uit te brengen, is ze daar vanwege de coronacrisis versneld mee begonnen. Muziek heeft voor haar altijd een helende werking gehad en ze hoopt dat ze muziekliefhebbers van over de hele wereld op deze manier een hart onder de riem kan steken. Elke woensdag presenteert Orli Shaham dus een nieuw deel van een Mozart-pianosonate via de speciale website MidWeek Mozart. Deze kun je een week lang bekijken, totdat het volgende deel online verschijnt. Daarnaast bundelt ze de door haar gespeeld sonates ook op drie verschillende verzamel CD’s. Het eerste deel is inmiddels gelanceerd, deel twee en deel drie worden later dit jaar verwacht.

Toen reizen nog makkelijker ging, speelde Orli Shaham (inderdaad: zusje van violist Gil Shaham) op de grote internationale podia: van Carnegie Hall in New York tot het Sydney Opera House. Vóór dit immense project met muziek van Mozart, waagde ze zich al aan een haast even grote klus: een multi-volume CD-project rond de late werken van Johannes Brahms. Deze opnamen bevatten composities van Brahms en aanverwante muziek uit de klassieke canon, aangevuld met arrangementen van Shaham zelf. Maar na wat uitstapjes via Dvořák en Prokofjev is het nu dus tijd voor haar grote held: Mozart.

Meer op orlishahammozart.com.

Type:
muziek
Wie:
MidWeek Mozart with Orli Shaham
Waar:
online
Wanneer:
donderdag 28 januari 2021 - woensdag 3 februari 2021
Tijd:
Iedere woensdag een nieuw stuk

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.