Jerusalem Street Orchestra & Yaron London

Een unieke online uitvoering van L’histoire du soldat van Igor Strawinsky

Gepubliceerd op: 25 februari 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Acteur/songwriter Yaron London en het Jerusalem Street Orchestra slaan de handen ineen voor een unieke online uitvoering van The Soldier’s Tale (L’histoire du soldat), geschreven en gecomponeerd door Igor Strawinsky.

Het Jerusalem Street Orchestra werd opgericht in 2013 en is een klassiek kamerorkest dat bestaat uit alumni van het conservatorium in Jeruzalem. Onder de bezielende leiding van dirigent Ido Spitalnik stellen ze zich ten doel om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een nieuw, jong publiek. Het orkest staat bekend om zijn vele optredens in de openbare ruimte of in de open lucht (en nu dus ook online). Ook combineren de muzikanten dikwijls klassieke muziek met orkestarrangementen van populaire liedjes. 

Eerder werkte het orkest samen met lokale beroemdheden, onder wie singer-songwriter Arkadi Duchin, Hadas Balas, en Michael Greilsammer. Nu kun je dus genieten van hun laatste (online) samenwerking met Yaron London.


Type:
muziek
Wie:
Jerusalem Street Orchestra & Yaron London
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 25 februari 2021
Tijd:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.