Bene Appétit
The Cuisine of Indian Jews
Gepubliceerd op: 11 mei 2022
The Cuisine of Indian Jews
Esther David
New Delhi: HarperCollins India, 2021
Aantal blz.: 224
ISBN: 9789353579579
De totale Joodse gemeenschap in India telt vijf Joodse gemeenschappen met al met al ongeveer vijfduizend leden, en hun aantal neemt snel af. Esther David volgde de rode draad die de Indiase Joden met elkaar verbindt en onderzocht de levensstijl en keukens van elke regio, van de Bene Israëli's van westelijk India tot de Bene Menashes van het noordoosten, de Bene Ephraims van Andhra Pradesh, de Baghdadi-Joden van Kolkata en de Joden van Kochi. David ontdekte dat ze, hoewel ze allemaal de Joodse spijswetten volgen, zich ook hebben aangepast aan de lokale keuken.
David doet nauwgezet verslag van haar onderzoek en bevindingen en lardeert haar verhaal met hartverwarmende anekdotes, en natuurlijk staat Bene Appetit ook vol verrukkelijke recepten.
Esther David (1945) is een Indiase schrijfster woonachtig in Ahmedabad, Gujarat, India. Ze schrijft in het Engels. Haar romans weeft ze steevast rond de Bene Israel Joodse gemeenschap van India. In 2010 kreeg Esther David de Sahitya Akademi Award voor Engelse literatuur. Bene Appétit: The Cuisine of Indian Jews werd in 2022 bekroond door de Jewish Book Council.