Bene Appétit

The Cui­sine of Indi­an Jews

Gepubliceerd op: 11 mei 2022

Bene Appétit
The Cui­sine of Indi­an Jews

Esther David

New Delhi: HarperCollins India, 2021
Aantal blz.: 224
ISBN: 9789353579579

De totale Joodse gemeenschap in India telt vijf Joodse gemeenschappen met al met al ongeveer vijfduizend leden, en hun aantal neemt snel af. Esther David volgde de rode draad die de Indiase Joden met elkaar verbindt en onderzocht de levensstijl en keukens van elke regio, van de Bene Israëli's van westelijk India tot de Bene Menashes van het noordoosten, de Bene Ephraims van Andhra Pradesh, de Baghdadi-Joden van Kolkata en de Joden van Kochi. David ontdekte dat ze, hoewel ze allemaal de Joodse spijswetten volgen, zich ook hebben aangepast aan de lokale keuken.

David doet nauwgezet verslag van haar onderzoek en bevindingen en lardeert haar verhaal met hartverwarmende anekdotes, en natuurlijk staat Bene Appetit ook vol verrukkelijke recepten.

Esther David (1945) is een Indiase schrijfster woonachtig in Ahmedabad, Gujarat, India. Ze schrijft in het Engels. Haar romans weeft ze steevast rond de Bene Israel Joodse gemeenschap van India. In 2010 kreeg Esther David de Sahitya Akademi Award voor Engelse literatuur. Bene Appétit: The Cui­sine of Indi­an Jews werd in 2022 bekroond door de Jewish Book Council.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.