Gustav & Anton

Gepubliceerd op: 11 februari 2021

Gustav & Anton

Rose Tremain

Amsterdam: Uitgeverij Rainbow , 2020
Aantal blz.: 304
ISBN: 9789044538038

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Anneke Bok
Oorsponkelijke titel: The Gustav Sonata

Gustav Perle groeit op in een Zwitsers stadje, waar de Tweede Wereldoorlog ver weg lijkt. Zijn vader is dood, zijn moeder is een harde, ongelukkige vrouw, die haar best moet doen het hoofd boven water te houden en niet echt van haar gevoelige zoontje lijkt te kunnen houden. Alleen bij zijn Joodse klasgenootje Anton vindt hij wat warmte. Anton heeft een groot muzikaal talent, maar is zo nerveus van aard dat het de vraag is of hij iets met dit talent zal kunnen doen. Na een levenslange vriendschap vinden Gustav en Anton een antwoord op de vragen die hun leven hebben getekend. Waarom hield Gustavs moeder niet van hem? Kon Anton zijn podiumangst overwinnen? En wat betekenen de twee vrienden werkelijk voor elkaar?

Rose Tremain: Gustav & Anton
Amsterdam: De Geus, 2016
Vertaling: Anneke Bok
Aantal blz.: 304

De Britse Rose Tremain (1943) schrijft naast romans ook korte verhalen, drama voor radio en tv, en recensies. Bij uitgeverij De Geus verschenen eerder De vriend van de koning, De onafwendbare dag en het met de Orange Prize bekroonde De weg naar huis.Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.