Yonathan Avishai Trio

De Nederlandse lancering van het nieuwe album Joys and Solitudes

Gepubliceerd op: 17 juni 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Maar liefst twee concerten geeft pianist Yonathan Avishai in de Amsterdamse jazztempel het Bimhuis. Dat Avishai kan toveren met melodieën bewees hij overigens al eerder in het Bimhuis, waar hij als pianist grote Israëlische jazzhelden zoals Omer Avital en Avishai Cohen begeleide. Met Cohen gaf hij daar eind 2019 bovendien een prachtig duo-concert naar aanleiding van hun gezamenlijke album Playing the Room.
Maar Avishai heeft niet stilgezeten tijdens de lockdowns: nu is hij terug met zijn eigen trio, dat indruk maakt met het onderhoudende album Joys and Solitudes.

Joys and Solitudes, een passende titel voor de huidige tijd, bevat veel verschillende invloeden. Melodie vormt de schakel tussen diverse stijlen; van Argentijnse tango tot Amerikaanse blues en ook muziek uit Congo is terug te vinden op het album. De Frans-Israëlische pianist heeft zich laten inspireren door jazzcomponist Duke Ellington, mensenrechtenactivist John Lewis en kunstschilder Mark Rothko. Tijdens de Nederlandse lancering van dit album tovert hij dan ook een poëtische wereld tevoorschijn, rijk aan emotie en kleur. Avishai’s composities zijn ingetogen, subtiel en beschikken over grote verfijning.

Met: Yonathan Avishai (piano, composities, arrangementen), Yoni Zelnik (bass) en Donald Kontomanou (drums).

Type:
muziek
Wie:
BIMHUIS Amsterdam Jazz
Waar:
Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam
Wanneer:
zondag 20 juni 2021
Tijd:
De vroege voorstelling begint om 19.30 uur, de late om 21.30 uur. Zo kunnen er, ondanks de beperkte zaalcapaciteit i.v.m. de coronamaatregelen, toch heel wat muziekliefhebbers live genieten van Avishai’s optredens.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.