Gil Shaham and The Knights

Een concert met deze wereldberoemde violist, als kamermusicus én als solist!

Gepubliceerd op: 10 maart 2021

Violist Gil Shaham

Orkestcollectief The Knights

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Het spel van Grammy Award-winnaar Gil Shaham wordt door The New York Times "verrukkelijk" en "meeslepend" genoemd. Deze week geeft de violist samen met orkestcollectief The Knights een uniek onlineconcert, opgenomen in 92Y in New York.

Voor dit eenmalige concert hebben de musici een fris en fantasierijk programma samengesteld. Hierin combineren ze een van de meest elegante strijkkwartetten uit de achttiende eeuw (Strijkkwartet No. 5 in g, Op. 1 van de ‘uomo universale’ Joseph Bologne, 1745-1799) met bekende composities van Beethoven (de ouverture tot Die Geschöpfe des Prometheus op. 43  in het arrangement van Johann Nepomuk Hummel, en het vioolconcert in D op. 61).

Dit onlineconcert biedt de zeldzame gelegenheid om Shaham te horen in de rol van zowel kamermusicus als solist: The Knights maakten van Beethovens Vioolconcert in D majeur, Op. 61 een arrangement voor kamerorkest. Dat concert fascineert Shaham al sinds zijn kindertijd; hij heeft het inmiddels met 's werelds grootste orkesten uitgevoerd.

Het concert gaat op zondag 14 maart om 01.30 uur  (07.30 pm ET) in première en is vervolgens een week lang terug te kijken.

Met: Gil Shaham – viool, Adele Anthony – altviool, Alex Sopp – fluit, Colin Jacobsen - viool, Caitlin Sullivan – cello, Steven Beck – piano en Ian Sullivan – pauken 


Type:
muziek
Wie:
Gil Shaham and The Knights
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 14 maart 2021 - zondag 21 maart 2021
Tijd:
Dagelijks tussen 14 en 21 maart

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.