Wat voor leider was Mozes?

Vader en zoon Baruch gaan in debat met elkaar én het publiek.

Gepubliceerd op: 2 december 2021

In de beeldende kunst kom je Mozes vooral tegen als oude, strenge man met een lange baard en in zijn handen de stenen tafelen met de tien geboden. Ook het splijten van de Rode Zee is bij kunstenaars thema. Maar hoe Mozes ook wordt afgebeeld: het is vrijwel altijd als de leider, de man die het volk de weg wijst, zowel letterlijk als in spiritueel opzicht. Robbert Baruch (1967) en zijn zoon Asher (2006) hebben elk hun eigen kijk op de man die de Israëlieten meenam op de weg naar hun identiteit als het Joodse volk. Maar wie was Mozes? Is hij inderdaad het schoolvoorbeeld van een politiek leider, zoals Robbert hem ziet? Of is hij, in de visie van Asher, niet meer (maar ook niet minder) dan een boodschapper om het Goddelijke wonder te verwezenlijken? 

Over deze kernvragen gaan vader en zoon Baruch op **donderdag 7 april**, aan de vooravond van Pesach, met elkaar in debat. Ben je benieuwd wiens mening het beste aansluit bij die van jezelf? Doe mee met de discussie!

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.