Kunst en cultuur

Gepubliceerd op: 2 september 2021

Workrooms for the Elderly, East London (1954) van de Britse kunstenares Rose Louise Henriques, née Loewe, (1889–1972). Ze woonde haar hele leven in de Londense East End, waar ze ook actief was als welzijnswerker.

Tentoonstelling in Maastricht
Vanaf 5 september zijn 75 indrukwekkende close-ups te zien van overlevenden van de Sjoa. Fotograaf Martin Schoeler maakte de tentoonstelling Survivors, faces of Life after the Holocaust. Tot 31 januari 2022. Meer informatie via de website van Fotomuseum aan het Vrijthof (kijkt u voor 5 september, klik op 'verwacht').

Type:
tentoonstelling
Wie:
Fotomuseum aan het Vrijthof
Waar:
Maastricht
Wanneer:
zondag 5 september 2021 - maandag 31 januari 2022

25 jaar Amsterdam Klezmer Band
De Amsterdam Klezmer Band viert zijn 25-jarig bestaan met een feestelijk concert. Theater Carré geeft het podium aan een programma met Ellen ten Damme en het Amsterdams Andalusisch Orkest, Merel Polat. Dit concert vindt plaats op 24 september aanstaande. Kaarten aan de kassa of via de website van Carré.

Type:
muziek
Wie:
Amsterdam Klezmer Band
Waar:
Carre, Amstel 115 - 125, 1018 EM Amsterdam
Wanneer:
vrijdag 24 september 2021
Tijd:
20.00 uur

De tranen van Apeldoorn
In een gezamenlijke expositie tonen beeldend kunstenaar Art Loman en keramiste Janny van der Veen hun werk in galerie De Verborgen Tuinen in Voorst. Van der Veen maakte 130 unieke keramiekvaasjes, Loman 1278 'zwevende stenen', precies het aantal in 1943 op transport gestelde bewoners van Het Apeldoornsche Bos. Alles is te koop, een flink deel van de opbrengst van producten komt ten goede aan Herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bos.

Nog te bezichtigen tot 19 september, op woensdag en zondag, van 10.30 t/m 16.30 uur, of op afspraak.

Type:
tentoonstelling
Wie:
Art Loman en Janny van der Veen
Waar:
Galerie De Verborgen Tuinen,
Wanneer:
maandag 30 augustus 2021 - zondag 19 september 2021

Bas van den Berg, Gita Hacham, Cilia Hogerzeil en Kees van der Zwaard vormen vanaf vandaag het kunstenaars- en dichterscollectief RAAF. We dichten, tekenen, maken theater en schrijven. Wat ons verbindt is onze lange ervaring op het gebied van theater, spel, poëzie en beeldende expressie. Behalve makers, zijn wij ook docenten op deze gebieden.
 
De RAAF is een mythische vogel. Met zijn magie bestrijkt de RAAF de grandeur en misère van ons bestaan. Zo willen wij maken en raken, delen en anderen daarbij betrekken.
Met zijn vieren willen we een netwerk in het leven roepen van mensen die zich laten aanspreken door poëzie, beeldende kunst, theater en spel.
Via publicaties, uitwisselingen en een co-creatieve website willen wij zo’n levend netwerk opbouwen. Kijk naar onze nieuwe website collectiefraaf.nl .Daar vind je nadere gegevens.
Begin oktober presenteren we twee nieuwe uitgaven: het beeldboekje in het begin, met beeld en tekst over de schepping, gemaakt door Cilia Hogerzeil,
en de gedichtenbundel Glasland van Bas van den Berg, met prachtige foto’s van Marja Trappenburg.

Op 27 november gaan wij met wie wil met dit en ander materiaal interactief aan het werk.
En op de site verschijnt iedere twee maanden een nieuw gedicht (met of zonder beeld), waar een ieder die dat wil creatief op kan reageren.
Zo groeit er een website met materiaal van ons levend netwerk in wording.
 
Voel je uitgenodigd mee te gaan doen met RAAF. Op de website van collectief RAAF lees je hoe dat kan.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.