Batsheva Dance Company - YAG

Gepubliceerd op: 27 mei 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

YAG is de eerste productie van Batsheva Dance Company die speciaal voor het scherm is geadapteerd. Meesterchoreograaf en regisseur Ohad Naharin gebruikt filmische taal om de voorstelling, waarvan de oorspronkelijke versie haar première beleefde in 1996, in een nieuw jasje te steken. Het podium wordt vervangen door een camera, wat zorgt voor een directe verbinding tussen de dansers en de kijker. Videokunstenaar Roee Shalti brengt samen met Naharin en de cast van zes dansers (Chen Agron, Billy Barry, Yael Ben Ezer, Matan Cohen, Ben Green en Chiaki Horita) een ode aan de dans. Dit intieme en indrukwekkende hybride werk vertelt een verhaal over verlangen en transformatie van emoties naar pure bewegingen.

Batsheva Dance Company staat bekend als een van de belangrijkste hedendaagse dansgezelschappen ter wereld. Ohad Naharin werd in 1990 benoemd tot artistiek directeur en stuwde het gezelschap een nieuw tijdperk in met zijn avontuurlijke visie en kenmerkende choreografische stem. Onder zijn leiding maakte het gezelschap tientallen bekroonde voorstellingen, waaronder: Sadeh21, Last Work, HORA en Venezuela.

De virtuele adaptatie van YAG is tegen betaling on demand te bekijken van 27 mei tot en met 2 juni.


Type:
dans
Wie:
Batsheva Dance Company
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 27 mei 2021 - woensdag 2 juni 2021
Tijd:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.