Jiddisj bij Crescas - voor de laatste keer alle cursussen Jiddisj op een rij

Schrijf je nu in

Gepubliceerd op: 23 september 2021

Wil je de echte sfeer van de Jiddisj absorberen? Of de Netflix-serie Shtisel volgen zonder ondertiteling van het Jiddisj?
Schrijf je in voor één van onze cursussen Jiddisj bij Crescas.

Dit jaar hebben wij in ons aanbod een unieke luister-groep om je luistervaardigheden te ontwikkelen.

Ben je een absoluut beginner? De stoomcursus voor beginners 'van Alef tot Tof' is dan voor jou. Er zijn nu al voldoende aanmeldingen en deze cursus gaat dus ook zeker door! Schrijf in voor deze eerste kennismaking met de taal die je voorbereidt om deel te nemen aan de leesgroep of op één van de andere vervolgcursussen.

De cursus Jiddisj voor beginners is een leescursus voor wie het Jiddisje alfabet al machtig is.

En voor wie in eigen tempo wil leren: onze altijd-online cursus is voor de beginnende leerling.

Ruben Verhasselt, vertaler, kenner, en een zeer ervaren docent Jiddisj, neemt je stap voor stap mee om je het Jiddisj helemaal eigen te maken!

Bekijk hier ons gerelateerde cursus aanbod

Marc van Oostendorp Item in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland. Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar. meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Hoe Joods is het Nederlands?

In de loop van de eeuwen hebben de Joodse talen, en dan met name het Jiddisch, een grotere invloed gehad op het Nederlands dan je op het eerste gezicht zou verwachten voor een door de bank genomen...

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.