Tel Aviv Museum of Art

Virtuele tentoonstellingen in tijden van Covid-19

Gepubliceerd op: donderdag 26 november 20, 09:00

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Hoewel het Tel Aviv Museum of Art tot nader orde gesloten is voor publiek, nodigt het beroemde instituut je toch uit om een kijkje te komen nemen. De website is volledig vernieuwd en ingericht met virtuele tentoonstellingen. Zo kun je deelnemen aan digitale rondleidingen langs werken van de bekende Amerikaanse kunstenaars Jeff Koons en Raymond Pettibon, de Zuid-Afrikaanse videoartiest William Kentridge en de Israëlische fotograaf Daniel Tsal.

Fotograaf Daniel Tsal is een van de vier winnaars van de Lauren en Mitchell Presser Photography Award, d prijs voor jong Israëlisch fotografietalent. Zijn online expositie Party bestaat uit kleurenfoto's, grootschalige afdrukken op behang en een monumentale lichtbak. Deze tentoonstelling, met Europese twintigers in de hoofdrol, gaat over uiterlijke schijn en het verschuilen achter een façade.

De website heeft nog meer te bieden: een virtueel lesprogramma waar kinderen kunnen leren schilderen, een uitgebreid videoprogramma met opnames van gesprekken tussen (Israëlische) conservatoren en kunstenaars en clips met optredens van bekende muzikanten als het Jerusalem Quartet en Trio Shaham Erez Wallfisch.

Type:
tentoonstelling
Wie:
Tel Aviv Museum of Art
Waar:
Online
Wanneer:
Dagelijks
Tijd:
Onbeperkt toegankelijk

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.