Duo Amal

Pianoduo Festival Amsterdam

Gepubliceerd op: 2 december 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Van 8 tot en met 12 december vindt voor de negende keer het Pianoduo Festival Amsterdam plaats. Dit jaar laat het festival het pianoduospel van zijn meest veelzijdige kant zien en horen: van babyconcerten tot elektronische muziek. Het was even spannend of het festival kon doorgaan vanwege de aangescherpte maatregelen. Gelukkig heeft de organisatie alles op alles gezet, en met succes: sommige concerten zijn naar momenten eerder op de dag verplaatst, andere evenementen vinden nu online plaats i.p.v. live. 

Het slotconcert wordt verzorgd door het vermaarde Israëlisch-Palestijnse Duo Amal, bestaande uit toppianisten Yaron Kohlberg en Bishara Haroni. Ondanks hun verschillende afkomst vonden ze elkaar in hun liefde voor muziek. Hun eerste gezamenlijke concert, in 2011, werd met zoveel enthousiasme ontvangen dat Kohlberg en Haroni niet anders konden dan samen verder gaan. Om hun muzikale vriendschap te bekrachtigen staat tijdens dit concert, naast werken van Schubert, Sjostakovitsj, Milhaud en Rachmaninoff, een eigen bewerking van Israëlische en Palestijnse volksliederen op het programma.

Yaron Kohlberg en Bishara Haroni waren als duo en solisten wereldwijd te horen, van Carnegie Hall tot aan Beijing Concert Hall. Nooit eerder traden ze echter op in Nederland. Daar brengen ze met dit concert verandering in!

Type:
muziek
Wie:
Pianoduo Festival Amsterdam
Waar:
Koninklijk Concertgebouw , Concertgebouwplein 26, Amsterdam
Wanneer:
zondag 12 december 2021
Tijd:
15.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.