Concertstream van het Nederlandse Chanoekaconcert

Gepubliceerd op: woensdag 9 december 20, 21:00

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Vorige week berichtten we al over internationale Chanoekaconcerten; deze week is ons eigen land aan de beurt. Op zondagavond 13 december (de vierde avond Chanoeka) organiseert Stichting Jewish Music Concerts voor het zesde jaar op rij een spectaculair Chanoekaconcert in het Concertgebouw. Normaal gesproken is dit altijd een moment voor de Joodse gemeenschap en andere geïnteresseerden om samen kaarsjes aan te steken en in elkaars gezelschap te genieten van Joodse en Israëlische muziek. Vanwege bekende redenen kan dat dit jaar helaas niet, maar gelukkig biedt een gratis concertstream uitkomst.

Het Jewish Amsterdam Chamber Ensemble (JACE) en cantor Israel Nachman brengen een programma van populaire Chanoekaliederen en uiteraard wordt ook de Chanoekia aangestoken. De line-up van muzikanten is indrukwekkend: Tal Strauss (piano), Noa Eyl (viool), Dimitri Ivanov (viool), Julia Dinerstein (altviool), Larissa Groeneveld (cello), Jesse Feves (bas), Michel Marang (klarinet) en Barry Mehler (aansjmoezenier en producent).

De concertstream  gaat om 20.00 uur live en is via Facebook en YouTube te bekijken.
Mocht het tijdstip of de datum niet uitkomen, geen zorgen: via de link kun je de concertstream op ieder gewenst moment terugkijken.

Type:
muziek
Wie:
Stichting Jewish Music Concerts
Waar:
online
Wanneer:
zondag 13 december 2020 - zondag 13 december 2020
Tijd:
20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.