Oproep: wie wil meewerken aan een veldonderzoek onder Joodse inwoners van Amsterdam?

Gepubliceerd op: 18 maart 2021

Crescas werd benaderd door studente Laura de Valk, en wij geven graag onze medewerking!

Ze schrijft:
"Dit voorjaar rond ik mijn studies Religiewetenschappen en Antropologie af aan de universiteit van Nijmegen. In maart en begin april ben ik dan ook bezig met mijn afstudeertraject, een veldonderzoek onder Joodse inwoners van Amsterdam. Ik heb zelf geen Joodse achtergrond, maar ben van jongs af aan geboeid door de Joodse cultuur en religie. Daarnaast hecht ik veel waarde aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn en gehoord wordt.

Voor mijn onderzoek verdiep ik me ten eerste in mogelijke ervaringen van Amsterdamse Joden met antisemitisme. Graag zou ik dit onderwerp bespreken met zowel mensen die niet of nauwelijks antisemitisme ervaren als mensen die wel degelijk antisemitisme ervaren.
Ten tweede hoop ik kennis op te doen over het thuisgevoel dat Amsterdamse Joden ervaren. Hierbij gaat het om het gevoel dat je in meer of mindere mate openlijk jezelf kan zijn, veilig bent, erbij hoort en een volwaardig burger bent.

Graag kom ik in contact met Amsterdamse Joden die hun ervaringen en kennis met betrekking tot dit onderwerp met mij zouden willen delen. Alle bijdrages worden geanonimiseerd, waardoor uw privacy gewaarborgd blijft. Daarnaast worden uw bijdrages niet gepubliceerd.
Indien u geïnteresseerd bent om in gesprek te gaan, kunt u contact opnemen via het mailadres L.deValk@student.ru.nl."

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.