Hummus! The Movie

Een moslima, een orthodox-Joodse man en een jonge christelijke Arabier over hun hartstochtelijke liefde voor hummus

Gepubliceerd op: 24 maart 2022

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Hummus, het heerlijke, voedzame superfood dat de hele wereld al een aantal jaren in zijn greep houdt, heeft de kracht om Joden, moslims en christenen te verbinden.
Zo luidt het standpunt van Oren Rosenfeld, de regisseur van Hummus! The Movie. Hummus mag dan door iedereen worden geclaimd, het is eigendom van niemand.

Voor deze komische en bij vlagen ontroerende documentaire volgt Rosenfeld drie verschillende hoofdpersonen: een hardwerkende moslimvrouw, een altijd lachende orthodox-Joodse man en een jonge christelijke Arabier. Alle drie zijn ze bezig met een rusteloze zoektocht naar betekenis in hun leven. Ondanks hun historische en culturele verschillen hebben ze één belangrijk ding gemeen: een hartstochtelijke liefde voor hummus.
Hoewel er in de documentaire een ware concurrentiestrijd losbarst (wie maakt de beste hummus?), gaat Hummus! The Movie verder dan een verhaal over religieuze en politieke scheidslijnen. Het is een prachtige mozaïekvertelling met persoonlijke verhalen van kleurrijke mannen en vrouwen die gewoon hun leven leiden (en van hun hummus houden).

Oren Rosenfeld begon zijn carrière als fotojournalist die verslag deed van de tweede Palestijnse Intifada. In oktober 2016 regisseerde en schreef hij Israel's Arab Warriors voor de BBC. In 2017 co-regisseerde hij The Real Fauda, een BBC-documentaire over het echte verhaal achter het populaire Netflix-drama Fauda. In 2018 produceerde Rosenfeld de film Mumbai Jews, over de Joodse gemeenschap in India

Je kunt deze film online huren voor €4,50. Wie een abonnement heeft op Amazon Prime Video kan de film gratis zien.

Type:
film
Wie:
Hummus! The Movie
Waar:
online
Wanneer:
dinsdag 14 december 2021
Tijd:
altijd online

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.