Positief (Joodse ) opvoeding – wat is dat?

Gepubliceerd op: 6 mei 2021

"Children are like wet cement; whatever falls on them makes an impression", een van Haim Ginotts meest geciteerde uitspraken.

Gaby Schrijver is pedagoog, docent en gids en heeft haar sporen verdiend op het gebied van Joods onderwijs.
Tijdens onze online themadag Onze Jiddisje mama, op zondag 20 juni, presenteert ze de lezing Positief (Joodse) opvoeding - wat is dat?

In haar inleiding bij haar verhaal citeert ze Haim Ginott (1922-1973), een bekende Israëlische (kinder-) psycholoog en psychotherapeut en één van de grondleggers van de positieve opvoeding: "Geef kritiek zonder gemeen te worden, prijs zonder oordeel, word boos zonder pijn te doen, erken gevoelens zonder deze te beoordelen."
Schrijver: "Ginotts doel is kinderen leren op zichzelf te vertrouwen om zo meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Want als kinderen zich goed voelen, zullen zij zich ook goed ontwikkelen. Ook onze Joodse traditie zit vol met ‘tips’ voor een positieve (Joodse) opvoeding. Dat, gevoegd bij mijn eigen ervaring als leraar in het Joodse en reguliere onderwijs en kindercoach en mijn eigen visie op Joodse opvoeding is de basis voor mijn verhaal.
Vragen en eigen inbreng van mijn toehoorders zijn uiteraard meer dan welkom!"

Meer over het evenement Onze Jiddisje Mama, Wie is ze en wat is haar invloed? op onze website.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.