Now for Something Sweet
Gepubliceerd op: 11 februari 2021
Monday Morning Cooking Club
New York: HarperCollins Publishers, 2021
Aantal blz.: 320
ISBN: 9781460751671
Ook als e-book verkrijgbaar
Een boek vol oerJoodse zoetigheid, waarbij elk recept een verhaal te vertellen heeft.
De vier Australische vrouwen die samen de Monday Morning Cooking Club vormen, hebben recepten, smaken, verhalen en herinneringen verzameld in de Joodse gemeenschap 'down under'. Het resultaat is een hartverwarmend boek waarin de tradities en smaken van de oude wereld zijn vastgelegd, met hun hedendaagse tegenhangers in de diaspora.
Niet alle recepten zullen voor de onervaren bakker/bakster een makkie zijn, maar Lisa Goldberg, Merelyn Frank Chalmers, Natanya Eskin en Jacqui Israel voorzien in vele kitchen basics. En als tegenhanger van alle zoetigheid hebben de dames ook één hoofdstuk met hartige baksels toegevoegd.
Now for Something Sweet werd in 2020 bekroond met de Jane and Stuart Weizman Family Award for Food Writing and Cookbooks (2020 National Jewish Book Award).
Culinaire grootheden zijn ook bijzonder te spreken over het boek: 'Having this book at home is pure cosy joy' (Nigella Lawson), 'The Monday Morning Cooking Club is a remarkable excursion into the realm of comfort food. You just want to eat everything' (Yotam Ottolenghi) en 'Food from the home is my ultimate, especially when it has been tried, tested and loved by the Monday Morning Cooking Club' (Bill Granger(.
De Australische vrouwen Lisa Goldberg, Merelyn Frank Chalmers, Natanya Eskin en Jacqui Israel, samen The Sisterhood aka de Monday Morning Cooking Club, omschrijven zichzelf als "koks, receptenschrijvers en verhalenvertellers uit Sydney. Wij zien het als onze missie om de beste gerechten van de beste thuiskoks uit de Joodse gemeenschap wereldwijd te verzamelen en te documenteren en hun recepten van vroeger voor nu en de toekomst te bewaren."
Now for Something Sweet is het vierde boek van dit inspirerende viertal.