Avishai Cohen - For the Record

Verhalen over het muzikantenbestaan ten tijde van corona

Gepubliceerd op: 13 april 2021

(foto: Andreas Terlaak)

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Avishai Cohen groeide de afgelopen twee decennia uit tot een van de beste contrabassisten ter wereld. Hij verbindt moeiteloos stijlen uit alle hoeken van de wereld; zo vermengt hij jazz met invloeden uit de rockmuziek en klassieke composities, en weet hij als geen ander verbanden te leggen tussen Arabische en Afrikaanse melodieën.

Hij treedt regelmatig op in de meest prestigieuze concertzalen op alle continenten en speelde ook vaak in Nederland: onder meer in het Bimhuis, Muziekgebouw aan het IJ, TivoliVredenburg en LantarenVenster.
Nu zijn tournee vanwege de coronapandemie helaas alweer meer dan een jaar is uitgesteld, kunnen we voorlopig niet live van hem genieten. Gelukkig blijft hij via een andere weg hoorbaar: zijn eigen podcastserie.

In de vijfdelige podcastserie For The Record deelt Avishai Cohen verhalen over het muzikantenbestaan en zijn persoonlijke muzikale voorkeuren. Hij praat met verschillende gasten, zoals naaste familieleden, collega’s van het Israeli Philharmonic Orchestra en wetenschapper Varda Gross. Cohen beantwoordt ook vragen van fans en laat uiteraard zijn allernieuwste composities horen.

Waar: Online

Link: https://avishaicohen.com/podcast/

Wanneer: Dagelijks

Prijs: Gratis


Type:
podcast
Wie:
Avishai Cohen
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 15 april 2021
Tijd:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.