Kerstvakantie? Spelen met kunst van Sol LeWit

Gepubliceerd op: 14 december 2023

Het werk van conceptueel kunstenaar Sol LeWitt is nu te zien in het Joods Museum in Amsterdam. Speciaal voor families en kinderen zijn er rondom de tentoonstelling in de kerstvakantie allerlei leuke activiteiten te doen.

Tijdens de tentoonstelling met werk van Sol LeWitt kijk je met de hele familie naar conceptuele kunst. En dat is allesbehalve saai, want de kunst van Sol knalt van de muur. Om je heen zie je veel strakke en golvende patronen. Soms in zwart-wit maar meestal in allerlei vrolijke kleuren. Naast de muurtekeningen zijn er ook sculpturen, werken op papier en archiefmateriaal van Sol LeWitt te zien.

Zelf kunst maken
Bij de tentoonstelling is een 'Playground' voor families ingericht. Hier kun je deze kerstvakantie Sols kunstwerken uit de tentoonstelling namaken of zelf een heel nieuw kunstwerk bedenken! Voor de jongere kinderen is er een legpuzzel. Op 27 december 2023, en 3 januari en 7 januari 2024 zijn er tekendagen, waarbij je net zo leert tekenen als Sol.

Koekjes bakken en meer
Naast de tentoonstelling kun je met de hele familie ook terecht in het Joods Museum junior. Hier leer je meer over de Joodse cultuur en gebruiken. Op 28 december 2023 en 2 januari 2024 kun je hier rogelach, traditionele Joodse feestkoekjes, komen bakken.

Locatie: Joods Museum, Nieuwe Amstelstraat 1, 1011 PL Amsterdam

Met een toegangskaartje voor het museum is deelname aan alle vakantieactiviteiten gratis. Kijk voor meer informatie op de website van het Joods Museum.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.