Flavour
Heel veel groenten, nog meer smaak
Gepubliceerd op: 2 september 2020
Heel veel groenten, nog meer smaak
Yotam Ottolenghi
Amsterdam: Fontaine, 2020
Aantal blz.: 320
ISBN: 9789059569911
Vertaald door: Hennie Franssen-Seebregts
Oorsponkelijke titel: Flavour
In Flavour viert Ottolenghi de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten.
In ruim honderd recepten laat hij niet alleen zien hoe we die moeten bereiden, maar ook hoe smaak wordt bepaald en waarom bepaalde combinaties zo goed werken.
Met recepten als auberginedumplings 'alla Parmigiana', taco's met knolselderij en geitenkaas, champignonlasagne en groentenschnitzels - alle voorzien van foto's die je doen watertanden.
Yotam Ottolenghi maakte wereldwijd furore met zijn kookboeken Plenty, Ottolenghi het kookboek en Jeruzalem, hij en wist ingrediënten als sumak, za’atar en granaatappelpitten in de keuken populair te maken. Samen met zijn zakenpartner Sami Tamimi runt hij een aantal zeer succesvolle traiteurzaken onder de naam Ottolenghi en de restaurants Nopi en Rovi in Londen.
Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties.
Behalve kookboeken schrijft hij ook een wekelijkse, zeer populaire column in de Britse krant The Guardian. Zijn meest recente boek Simpel verbrak alle verkooprecords.